Skip to content

Kom berør himmelen

Med 117 kvadratkilometer, i områder over 3.500 meters kontur, stiger dette fjellsymbolet til Kenya-Batian på 5199 meter dramatisk for å dominere det omkringliggende landskapet.

Her er det deler av høy skog-bambus, alpine myrområder, isbreer, tammer og isbreer. Ofte sees enorme, merkelig formede busker dekket av mose og lav, åpent myrland med tussock-gress besatt med mange arter av gigantisk lobelia og grunn som ofte når en høyde på 3-5 meter. Bakken har en rik overflod av evige helichrysums, alkymiller, og er ispedd gladioli, delphiniums og rødglødende pokere.

Toppene er rester av en sentral kjerne i et gammelt vulkansk krater, hvis kant for lengst har erodert bort for å danne et komplisert system av fjellflater og rygger som tilbyr et stort utvalg av klatreruter, noe som krever dyktighet og erfaring fra fjellklatring de som er kjent med stein, is og snøteknikk. De tykke frodige skogene nedenfor myrmarkene inneholder en overflod av viltdyr som inkluderer elefant, neshorn, bøffel, leopard, bongo, bushbuck, duiker, gigantisk skogsvin og flere aper. Løver bor i myrmarkene, men ikke vanlig, mens leopard og villhund er sett i nedre sone.