Skip to content

Samburu & Buffalo Springs National Reserves

Et fjerntliggende paradis for naturelskere

Disse to tilstøtende reservene ligger i den tørre og robuste delen av landet, nord for Kenya -fjellet og ekvator. Begge blir vannet av elven Ewaso Nyiro, som bortsett fra å støtte livet i dette tørre området, er hjemsted for en imponerende bestand av krokodiller, vanligvis sett soling seg på bredden.

Langs elvebunnen prikker de sjeldne Doum Palms i det ellers så krøllete, tørre landskapet som øker naturens skjønnhet. Bølgende åser danner et fantastisk bakteppe for landskapet som gjør dette til et fotografparadis. Det er sjeldne dyrearter som bare finnes i denne regionen, og dette er den retikulerte sjiraffen, den somaliske strutsen og Grevys sebra.

Andre spill inkluderer Elephant, Buffalo, Impala, Gazelle, den langhalsede Gerenuk, den vakre Kudu, Dik Dik, Lion, Cheetah, Leopard og Oryx. Det var i Samburu nasjonale reserve at en løvinne adopterte en Oryx -baby tre ganger og beskyttet den mot andre rovdyr og tilsynelatende ga den morelsk kjærlighet. Forskere har siden undersøkt dyrets merkelige og unormale oppførsel. Fuglelivet i dette området er fruktbart. Over 300 arter er identifisert.

greater kudu