Skip to content

Land av lava, kilder, menneskespisere og magiske solnedganger

giraffes

Med 20700 kvadratkilometer er denne parken, delt av motorveien Mombasa-Nairobi i to blokker-øst og vest, en av verdens største viltreservater. Selv om betydelige deler av parken har blitt åpnet og utviklet for turisme, er en flott del i nord fremdeles utilgjengelig og stengt for vanlig turisttrafikk. Tsavo er en interessant blanding av omfattende sletter, bratte steinete åser som bråstiger, noen få elvedaler med utkantene av høye grønne akasier og palmer. Høydene varierer fra 300 meter i den østlige delen til 1800 meter på de høyeste toppene i Ngulia -åsene.

Mzima -kildene er et interessant trekk i Tsavo vest. Det krystallklare ferskvannet er et fristed for krokodiller, flodhester og fisk. Det er et underjordisk glassobservatorium der besøkende kommer nært flodhesten uten farene ved et møte.

Over 20 000 av disse gigantene streifer rundt i området, som også tilfeldigvis er et svart neshorn. Parken er kjent for sine løver, etterkommere av de fryktede menneskespisere under byggingen av jernbanen Mombasa-Kampala på slutten av forrige århundre.

Det er et nettverk på over 800kms med visningsveier. Fuglelivet er legion i parken og nye arter blir ofte oppdaget. Solfugler, hornfugler, papegøyer, vevere, stære, buster og rovfugler finnes i store mengder blant de mange artene.

Den mates av mange elver, noen under jorden, som renner ut av lavaen fra forskjellige retninger og danner en oase midt i dette ellers tørre, krattete landskapet. Nesten det meste av Kenyas dyreliv er representert i de to blokkene i Tsavo, men den dominerende er elefant.