Skip to content

Majestetiske topper, Moorlands og spennende fossefall

Pittoreske, bratte skogkledde raviner og åpne myrar preger Aberdare nasjonalpark. Parken gir et habitat for blant annet elefanter, svarte neshorn, leoparder, flekkete hyener, olivenbavianer, svart -hvite colobusaper, bøfler, warthogs og bushbucks.

Med 766 kvadratkilometer er parken en blanding av skog og myrland, med mange fosser, tykke bambusskog og sub-alpine planter. Hoveddelen ligger i 3500 meters høyde. Dype raviner skjærer skogkledde skråninger, gjennom hvilke strømmer skjulte bekker som isete fosse faller nedover steinflater. Over det tykke skogsområdet er rekkevidder av alpint heder som vanligvis er gjemt i tåker. Parken er et eventyrland, fantastisk i sin majestet og skjønnhet, og er rik på dyreliv-elefant, neshorn, grisefamilien, antilope, løve, leopard og bøffel, med aper av alle typer, inkludert den spektakulære svart-hvite Columbus. Fuglelivet er rikt og variert, de mest iøynefallende gruppene er solfuglene, mens viltfuglene florerer i overflod, det samme gjør rovfuglene.

Sjeldne observasjoner inkluderer de av Giant Forest hog, bongo, golden cat, serval cat, African wild cat, African civet cat og blue duiker. Besøkende kan nyte piknik, ørretfiske i elvene og camping i moorland