Skip to content

Kenya

Oversikt over destinasjon

Det var ingen tilfeldighet at historien og filmen ‘Out of Africa’ ble til. Den uovertrufne skjønnheten og de spektakulære landskapene i et fint land som strekker seg langs ekvator, formet livet til en dansk grevinne, noe som ga henne bakgrunnen og erfaringen som ga et slikt mesterverk av beskrivende forfatterskap.

Kenya som nasjon dekker 582.000 kvadratkilometer med kontraster der tørre ørkener og månelandskap kjemper med is og snø, tette og frodige skoger, et kjede av innsjøer, rike savanner og en glitrende tropisk kystlinje. Den varme luftfuktigheten på kysten, frostige fjellnetter, tørr brennende varme i de nordlige ørkenene, solfylte dager, kjølige kvelder i høylandet og et suverent klima generelt gir den perfekte klimamiksen som oppfrisker og begeistrer alle besøkende til denne flotte nasjonen.

Mennesket ble født på den østlige bredden av Turkana -sjøen ifølge nyere fossile bevis. Deretter ble Kenya kontaktpunktet i Afrika mellom steinalderen og sivilisasjonen som spredte seg til kontinentet fra Middelhavet, etterfulgt av en dyp kulturendring rundt 100 e.Kr. Ytterligere immigranter og tilstrømninger med ulik etnisk bakgrunn skapte over 40 fascinerende stammer i Kenya, som i dag utgjør befolkningen på rundt 49 millioner forskjellige mennesker.