Skip to content

Familien Løvbrøtte

Spenningen var stor da vi landet tidlig morgen i Nairobi. Første gang i Afrika –  hva hadde vi i vente?

Turen var bestilt av meg til min kjære etter ett år med sykdom, dvs. hun viste ikke noe annet enn at vi skulle til Kenya. Ny konvolutt hver dag hvor hun fikk beskjed om dagens opplevelser. Sammen med Jambo travels skreddersydde vi sammen ett opplegg over 16 dager – hvor vi skulle reise, hvor vi skulle bo og hvem som skulle transportere oss. Til og med toalett besøk, kjøp av lommelykt før avreise og anbefalte restauranter var innlagt i reise programmet. Opplevelsene stod i kø.

For en første reis så må jeg innrømme at Afrika ikke nødvendigvis har bare positive inntrykk, mye grunnet media og kanskje også ufortjent fordommer og historier fra hele min oppvekst. Men så feil kan man ta…

Fra ankomsten på en relativt kaotisk flyplass ble vi møtt av en ung blid mann (ikledd boblejakke og skjerf – tross alt bare 18 grader) med navneskilt som geleidet oss til en ventende bil. Må si at trafikkbildet i Oslo vs. Nairobi er to ytterpunkter. Alle fremkomstmidler som man kan tenke seg på samme vei, kjerrer som fancy biler og lastebiler/busser av en svært lav kvalitet i ett kaotisk mylder😊

Etter første overnatting i en luksuriøst hytte i ett tre ble vi hentet av sjåføren vi skulle ha i 6 dager. Sjåføren var kunnskapsrik og interessant å snakke med, og vi ble godt kjent i løpet av de dagene vi hadde sammen. Turen gikk til Lake Naivasa for så videre til Maasai Mara, totalt 5 overnattinger. Skal man beskriver disse dagene med  stikkord så må det bli: Fantastisk og flotte overnattingsteder (telt på str. med leiligheter), meget god mat, guidet tur/safari med vår fantastiske sjåfør hvor vi så alt av eksotiske dyr, lunsj i det fri, samt at vi toppet det hele med en ballongtur hvor frokosten ventet når vi landet.

To episoder som jeg vil trekke frem:

Etter en lang dag rundt i Maasai Mara satt på terrassen utenfor vårt telt og reflekterte over hvor flott dagen hadde vært. Teltet lå helt i ytterkant av Camp, dvs. det er mørkt – veldig mørkt. Slo på vår medbragte lommelykt og lyser opp en giraff ca. 20 meter fra teltet – Wow….

Det å sette seg i en luftballong hvor den stiger til værs samtidig som solen står opp er vanskelig å beskrive, må oppleves!

Vi valgte å reise til Diani Beach nær Tanzania etter vårt opphold i Maasai Mara. Dette området ved kysten har masse luksuriøse hoteller hvor de ansatte ikke vet hva godt de skal gjøre for å få oppholdet vårt best mulig. Disse dagene valgte vi å være litt late, men vi rakk både tur til Mobasa og båtur/snorking hvor vi også var så heldige å oppleve hval på nært hold.

Når man kommer hjem og tenker over hva man har opplevet så må jeg si at menneskene vi traff på vår reise var meget hyggelig og imøtekomne. De virket også veldig fornøyde, selv med begrensede resurser og muligheter. Man får reflektert over hvor heldig vi er som bor i Norge. Samtidig så er logistikken og punktligheten noe jeg ønsker å trekke frem, hadde ikke forventet at alt skulle gå på skinner ut fra den planen vi hadde laget sammen med Jumbo. Ikke en gang var det forsinkelser!

Dette er mer en reise i opplevelser enn en ferietur, som også gir ettertanker og forståelse for hvor sårbar naturen er og hvor store ulikheter det er i verden.

Stor takk til Jambo som ga oss en opplevelse for livet.

Reiseplan

Lake Naivasha

 • Romantisk middag
 • Båttur på lake Naivasha

Narok 

 • toalett besøk på Seasons Hotell(En erfaring i seg selv)

Maasai Mara

 • Luftballong bestilles på Camp i resepsjon
 • Nature walk kan anbefales dag 2-3
 • Safari tidlig morgning og ettermiddag
 • Heldags safari dag 2 eller 3
 • Romantisk middag dag 2 eller 3

Nairobi

 • Middag på Carnivore
 • Dawa (medisin) lokal drink

Mombasa

 • Fourty Theevs resturant
 • The Cave – grotte restaurant
 • Pine Wood
 • Båttur til Shimoni