Skip to content

Dette er en av ferskvannssjøene i Great Rift Valley. Det gir helligdom for flodhest og krokodille, og det er et fugleparadis. Mange av artene her er unike for området. Området har to store ornitologiske attraksjoner, rømningen vest for Kampi ya Samaki som er hjemmet til Verreaux-ørn, børstet kronet stær og Hemp Ricks hornbill, og Gibraltar-øya i sentrum av innsjøen, en utdødd vulkan som stiger 50 meter over innsjøen. Den har forekomster av svovel og varmtvannskilder.

En liten stamme kalt Njemps okkuperer sør- og vestkysten av innsjøen, og en av aktivitetene for besøkende til innsjøen Baringo er et besøk i landsbyene deres for et innblikk i deres livsstil. Selv om de på en eller annen måte er relatert til både Masai og Samburu, har Njemps, i motsetning til sine kolleger, blitt ekspertfiskere og fisk er en viktig del av kostholdet deres. Interessant nok, for Masai og Samburu også, er det nesten et tabu å spise fisk.

En båttur på sjøen tar deg nærmere skolene til flodhester og fuglekolonier og gir deg en sjanse til å se Njemps fiske etter Tilapia og krokodiller.