Skip to content
hippos and storks

Denne ferskvannssjøen på 68 kvadratkilometer regnes som et fugletitterparadis. Det har blitt beskrevet som en forvirring av fugler. Det er anslått at det er mer enn 400 arter rundt det. Vannfugler finnes i store varianter og overflod. Innsjøen har ingen tilsynelatende utløp, men er fortsatt frisk og endrer seg merkbart i størrelse etter nedbør i de nærliggende Mau -åsene og Aberdare -fjellkjedene. Innsjøen har en bosatt befolkning av flodhester og mange fisk. Det var her Joy Adamsons bok Born Free ble skrevet. Aktiviteter i dette området inkluderer båtturer for å se flodhesteskolene og se på fugler, besøk og gå på Crescent Island.

Crescent Island er en av hovedtrekkene ved denne innsjøen og er et av de sjeldne stedene i landet hvor man kan vandre blant dyrelivet til fots. Øya tar navnet fra formen. Det er den synlige spissen av en vulkansk kraterkant, som danner en bukt i den dypeste delen av innsjøen.

Innsjøen er omgitt av private viltreservater og frodige gårdsjorder. Pattedyr inkluderer også vannbukk, Impala, Gazelle og fugler som finnes her inkluderer svarthalset Grebe, Great crested Grebe, Little Grebe, Night Heron, Fish Eagle, Sacred Ibis, Hadada Ibis, Glossy Ibis, Pelicans, Cormorants og African Darter blant andre.