Skip to content

Maasai Mara Game Reserve

antelope on an anthill

Den store migrasjonen og mye mer

Med 1520 kvadratkilometer uberørt Afrika -villmark er reservatet verdenskjent for sin enorme samling av slettespill sammen med sine forskjellige rovdyr. Det er kanskje det eneste området som er igjen i Kenya, hvor man kan se dyrelivet i samme overflod som det var for mange år siden, eller for den saks skyld, å være vitne til et av verdens underverker-den årlige migrasjonen av millioner av gnuer og sebra. Det gir fantastisk utsikt, et panorama over store bølgende sletter og åser i lunder av akasie-skoger og kratt av kratt. Den største bestanden av løver er også til stede i Kenya, i tillegg til enorme flokker Topi og den sjeldne Roan -antilopen som ikke er sett andre steder i landet hans. Området er halvert av Mara -elven som nå og da kommer inn i en flod, og som er ombord av en del av luksuriøs elveskog. Flodhest laze i farvannet, mens døsige krokodiller ser ut på sola på bredden, og munnen agap. Til tross for underverkene ved den årlige migrasjonen, er Mara rik på bosatt dyreliv og avifauna. Fuglelivet er rikt med over 400 arter som er lett å identifisere.

Mønstre av den store migrasjonen

Den store turen begynner vanligvis i Tanzania og Serengeti i januar etter at flokkene har tømt de tilgjengelige beitemarkene.

Migrasjonen involverer godt over en million dyr og omtrent 500 miles med reise. De sanne migranter er Wildebeest eller White bearded gnu og Zebra. Thompsons og Grants gaseller deltar, men bare delvis mens rovdyrene bare sporer flokkene av åpenbare grunner – lett bytte! Det er tvilsomt om sebra gjør hele reisen, og det er sikkert at gasellene ikke forlater Serengeti

Januar/Februar/Mars
På denne tiden av året er gnuer spredt utover de medium og korte gresslettene sør for Serengeti avhengig av vann og beite. De krysser slettene med store konsentrasjoner igjen rundt Ndutu-sjøen og Olduvai Gorge. Mange reiser til Ngorongoro -krateret og øker antallet dyr i krateret betraktelig.

På dette tidspunktet er det spredte tordenvær på slettene, vannhullene på overflaten er fulle og beite er bra. Wildebeest kalving skjer i februar, og det er bokstavelig talt hundrevis av kalver. Rovdyraktiviteten er høy med en overflod av løve, geparder, flekkete hyener med hyppige observasjoner av leopard.

I slutten av mars begynner regnet å avta og vannhullene på overflaten begynner å tørke opp, beitet blir kort og dyrene begynner å få panikk. Gnu begynner å samle seg i store flokker og begynner å bevege seg nord og vest mot Victoriasjøen mens de beiter. Besetningene fortsetter vestover etter Grumeti -elven og når innen 20 miles fra Victoriasjøen. Det er av denne grunn den vestlige armen til Serengeti ble inkludert i nasjonalparken og kalles migrasjonskorridoren.

Close-up-aerial-wildebeest-great-migration
giraffes

April
Dyrene beveger seg fra slettene til høylandet og korridoren.

Kan
Besetningene beveger seg fortsatt fra slettene og inn i korridoren.

Juni
De store flokkene er nå i korridoren. På samme tid i juni flytter flokkene nordover igjen gjennom Musoma og drar mot Maasai Mara i Kenya. Avhengig av regn og beite når de Mara -elven mot slutten av juli.

Juli, August, September
De store flokkene er mer konsentrerte nå og forblir i Maasai Mara-området omtrent 2-3 måneder. I løpet av denne perioden finner frieri og avl sted. I slutten av september har de konsumert det meste av gresset fra Mara -elven til Loita -slettene i Maasai Mara.

De blir rastløse og begynner å bevege seg sørover gjennom Keekorok (Maasai Mara) og Lobo (Serengeti) daler på vei til slettene.

Oktober/November
Besetningene er normalt i høylandet, akasie skog rundt Lobo i Tanzania. De ankommer de lange slettene på Serengeti rundt Seronera i slutten av november og blir i dette området i omtrent en måned før de sprer seg ut på de store slettene som danner mellomstore og korte gressområder i Serengeti -økosystemet.

Desember
Besetningene er i Seronera -området (sentrale Serengeti) og de lange gressletter.

Januar
Syklusen gjentar seg selv.

giraffes