Skip to content

Komplett villmark

Med 870 kvadratkilometer er det en av de mest scenisk mangfoldige av Kenyas dyrelivshelligdommer der parken har et unikt mangfold av naturtyper for et så relativt lite område. På selve Tana bor kolonier av Monkey og flokker av parakitter i den tette elveskogen. Flodhest og krokodille er vanlige, ofte sett soler seg på de brede strandlignende sandgropene. På klare morgener vises den snøkledde massen av Mount Kenya i sør-vest, men det mest pittoreske synet er solnedgangen over Nyambene-området.

Åpne gressletter ligger rundt den nordøstlige grensen mens femten flerårige elver mater området, alle stiger fra Mount Kenya og renner til Tana-elven, og holder flere sump og kilder levende og grønne gjennom året.

LesserKudu

Reservatet er selvsagt verdensberømt som hjemmet til Elsa-løvinnen som ble returnert til villmarken-stjernen i en spennende historie som ble fortalt i boken til Joy Adamson. Parken lever med en mengde avifauna, mens noen fuglearter er spesielt frodige. Reservatet har praktfulle stander av doom og raphia -venner, med combretum bush i nord og comiphora i sør.