Skip to content

Murchison Falls National Park

"Devil's Cauldron"

Murchison Falls ble en av Ugandas første nasjonalparker i 1952

Ved Murchison Falls klemmer Nilen seg gjennom en 8 m bred kløft og stuper med et tordnende brøl inn i “Devil’s Cauldron”, og skaper et varemerke for regnbue

Den nordlige delen av parken inneholder savanne- og borassuspalmer, akasietrær og elveskog. Sør er dominert av skogs- og skogsområder

Filmen “The African Queen” fra 1951 med Humphrey Bogart i hovedrollen ble filmet på Lake Albert og Nilen i Murchison Falls nasjonalpark.

Murchison Falls nasjonalpark ligger i den nordlige enden av Albertine Rift Valley, hvor den feiende Bunyoro-brønnen faller ned i en stor, palme-prikket savanne. Det ble først utgitt som et viltreservat i 1926, og er Ugandas største og eldste bevaringsområde, med 76 arter av pattedyr og 451 fugler.

Parken er halvert av Victoria Nilen, som stuper 45 meter over den resterende dalen, og danner de dramatiske Murchison Falls, midtpunktet i parken og den siste hendelsen i en strekning på 80 km. Den mektige kaskaden tømmer det siste av elvens energi, og forvandler den til en bred, rolig bekk som renner stille over dalen i riftet ned i innsjøen Albert. Denne elvestrekningen gir en av Ugandas mest bemerkelsesverdige viltopplevelser. Vanlige besøkende til elvebredden inkluderer elefanter, sjiraffer og bøfler; mens flodhester, Nile -krokodiller og akvatiske fugler er fastboende.

Kjente besøkende til parken inkluderer Winston Churchill, Theodore Roosevelt, Ernest Hemingway og flere britiske kongelige.