Skip to content
lionesses at ngorongoro
Ngorongoro-National-Park

Laget på toppen av Rift Valley -skråningen mellom innsjøen Manyara og Serengeti er dette verdensunderet. Ngorongoro -krateret var en aktiv vulkan for rundt 3 millioner år siden. Keglen kollapset og etterlot en senket kaldera på 311 kvadratkilometer, noe som gjorde den til en av de største kratrene i verden. Magien kommer fra den rene fysiske skjønnheten og den fantastiske mengden dyreliv som streifer rundt på gulvet. 2000ft nedstigning i krateret avslører et syn av enestående storhet.

Krateret er hjemmet til rundt 40 000 dyr, inkludert de fem store. Det er flerårige sumper på kratergulvet som er et viktig trekkpunkt for flamingoer. Også på kratergulvet er det to flekker med tette akasie -skoger som kalles Lerai- og Laindi -skog. Andre interessante trekk inkluderer den dype innsjøen Embagi, fossene i Munge, den aktive vulkanen Ol Donyo Lengai og skiftende sand.

Gjester går ned i firehjulsdrevne kjøretøy til gulvet der de bruker tid på å kjøre rundt på jakt etter vilt. Kratergulvet har blitt et populært sted for å se det sjeldne Black Rhino og store stolthet av Lion.