Skip to content

Mt. Ruwenzori National Park

Rwenzori-Mountains-National-Park-boardwalk.

Rwenzoris-de berømte månens fjell-ligger i det vestlige Uganda langs grensen til Uganda og Kongo. De ekvatoriale snøtoppene inkluderer det tredje høyeste punktet i Afrika, mens de nedre bakkene er dekket av myr, bambus og rik, fuktig fjellskog. Store treheder og fargerike moser er draperet over fjellsiden med gigantiske lobeliaer og “evige blomster”, og skaper en fortryllende eventyrscene.

Rwenzori Mountains National Park beskytter de høyeste delene av den 120 km lange og 65 km brede Rwenzori fjellkjeden. Nasjonalparken er vert for 70 pattedyr og 217 fuglearter, inkludert 19 Albertine Rift -endemier, samt noen av verdens sjeldneste vegetasjoner.

Rwenzoris er et fotturer og fjellklatring i verdensklasse. En ni til tolv dagers tur vil få dyktige klatrere til toppen av Margherita-den høyeste toppen-selv om kortere, ikke-tekniske turer er mulige for å skalere de omkringliggende toppene.

For de som foretrekker noe litt mindre anstrengende, tilbyr nærliggende Bakonzo-landsbyer vandreturer i naturen, gårder besøker kulturelle forestillinger og overnatting, inkludert hjemmelaget lokal mat.