Skip to content

Tsavo West National Park

Vildskapens teater

giraffes

Med 20 700 kvadratkilometer er denne parken, en av verdens største viltreservater. Selv om betydelige deler av parken har blitt åpnet og utviklet for turisme, er en flott del i nord fortsatt utilgjengelig og stengt for vanlig turisttrafikk.

Tsavo er en interessant blanding av enorme sletter, bratte steinete åser, noen elvedaler med høye grønne akasier og palmer på breddene.

Mzima -kildene er et fint skue i Tsavo West. Det krystallklare ferskvannet er et fristed for krokodiller, flodhester og fisk. Det er et underjordisk glassobservatorium hvor besøkende kommer tett på flodhesten uten farene ved et møte. Den mates av mange elver, noen under jorden, som renner ut av lavaen fra forskjellige retninger og danner en oase midt i dette ellers tørre, krattete landskapet.

Nesten det meste av Kenyas dyreliv er representert i Tsavo, men den dominerende er elefant. Over 20 000 av disse gigantene streifer rundt i området, men også noen svarte neshorn. Parken er kjent for sine løver, etterkommere av de fryktede menneskespiserne under byggingen av jernbanen Mombasa-Kampala på slutten av forrige århundre.

Det er et nettverk på over 800kms med veier en kan kjøre på. Det er et rikt fugleliv i parken og nye arter blir ofte oppdaget. Solfugler, hornfugler, papegøyer, vevere, stær, buster og rovfugler er tilstede i stort antall blant de mange artene.